Πιέσεις προς την Αγκυρα για σαφή δέσμευση έναντι της Κύπρου

Διαψεύδονται τα περί επιστροφής Ερντογάν στην Αγκυρα
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2004 14:03
UPD:14:56
A- A A+

Η πρόταση να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Τουρκία, για να κινηθεί προς την κατεύθυνση αναγνώρισης της Κύπρου διατυπώθηκε σήμερα στη διάρκεια του ευρωπαϊκού συμβουλίου, όπως δήλωσε διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες.

Τούρκος διπλωμάτης διέψευσε δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αγκυρα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ακόμα πιθανότητα να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τους όρους που τίθενται στην Τουρκία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον ερχόμενο χρόνο.

Σε ερώτηση εάν η Τουρκία θα πρέπει να μονογράψει σήμερα Παρασκευή το πρωτόκολλο (επέκτασης στα δέκα νέα κράτη μέλη της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας), όπως προβλέπεται στο σχέδιο συμπερασμάτων, διπλωματική πηγή απάντησε: «Αυτό μπορεί να μην είναι αναγκαίο, πάντως χρειαζόμαστε μία σαφή δέσμευση ότι θα υπογράψουν».

Σύμφωνα με άλλο διπλωμάτη, οι Τούρκοι «συμφωνούν» να υπογράψουν την επίμαχη συμφωνία πριν από τις 3 Οκτωβρίου, προτεινόμενη ημερομηνία ένταξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή