Υπό δρακόντεια μέτρα η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013 07:33
UPD:16:49
PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σε απόσταση 200 μ. εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων απαγορεύεται η παρουσία κόσμου, ενώ η είσοδος στην περιοχή γίνεται μόνο με ειδική πρόσκληση.

A- A A+

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Ιωαννίδης, Γ. Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ. Παππάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκο.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σε απόσταση 200 μ. εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων απαγορεύεται η παρουσία κόσμου, ενώ η είσοδος στην περιοχή γίνεται μόνο με ειδική πρόσκληση. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη και κατά μήκος της Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται ωστόσο στη σκιά των αντιδράσεων για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, για το ΠΑΣΟΚ.

Υπεραμυνόμενος συγκεκριμένα την απόφασή του να προσκαλέσει στη στρατιωτική παρέλαση τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε χθς ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει σεβασμός στους νόμους, καθώς -όπως υποστήριξε- σε ανάλογη περίπτωση ένας άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. 

Η συγκεκριμένη δήλωση οδήγησε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει την παραίτησή του «λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας», στοιχεία -όπως αναφέρει- απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη. 

Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «άδειασε» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος σε δήλωσή του τοποθετήθηκε ουσιαστικά και για την επιλογή του να προσκαλέσει τη Χρυσή Αυγή στην παρέλαση, αφού έκανε λόγο για «δύο γκάφες».

 «Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου και κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να προβεί άμεσα σε διορθωτική δήλωση.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης κατήγγειλε προσπάθεια διαστρέβλωσης της αναφοράς του για το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπονόησε ότι το Κίνημα είναι εγκληματική οργάνωση, ενώ σε δεύτερη διευκρινιστική δήλωσή του, αναγνώρισε ότι το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν «ατυχές και λανθασμένο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή