Οpen-ended δείξαι

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2004 21:54
UPD:19/12/2004 20:32

A- A A+

Μπορεί η ευρωπαϊκή σημαία να κυματίζει δίπλα στο μιναρέ στην Αγκυρα, αλλά ο γάμος αργεί, και δεν είναι σίγουρο ότι θα τελεστεί, αφού η Τουρκία πήρε την πολυπόθητη ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, οι οποίες, όμως, θα είναι ανοιχτές (open-ended), χωρίς να υπάρχει εγγυημένο αποτέλεσμα. Οpen-ended δείξαι.

Υ.Γ. Λίγο αινιγματική δεν είναι η διατύπωση στην παράγραφο 19 του σχεδίου συμπερασμάτων "αφού συμφωνηθούν και οριστικοποιηθούν οι προσαρμογές που είναι απαραίτητες κατά την άποψη των σημερινών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης" της οποίας προηγείται «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει τη δήλωση της Τουρκίας πως "η τουρκική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι είναι έτοιμη να υπογράψει το πρωτόκολλο προσαρμογής της συμφωνίας της Αγκυρας πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων"»;

Εκτός, αν είναι άλλος ένας ελιγμός της Τουρκίας για να επικαλείται το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου, και να κωλυσιεργεί, για να μην αναγνωρίσει -ούτε μετά από την περίοδο κύησης των εννέα μηνών- de facto την Κυπριακή Δημοκρατία.

K.T.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή