Στην Ουάσιγκτον θα ταξιδέψουν οι επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών

«Τις αμέσως επόμενες ημέρες»
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 15:51
UPD:15:56
REUTERS/YURI GRIPAS

Οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερμανίας θα συζητήσουν με τους ιθύνοντες του Λευκού Οίκου και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

A- A A+

Υψηλόβαθμοί γερμανοί αξιωματούχοι θα ταξιδέψουν «άμεσα» στις ΗΠΑ για να συζητήσουν με τους ιθύνοντες του Λευκού Οίκου και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας για τις πληροφορίες περί των δραστηριοτήτων της τελευταίας στη Γερμανία και γενικότερα στην Ευρώπη.

Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκέοργκ Στράιτερ, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερμανίας για το εσωτερικό και το εξωτερικό θα λάβουν μέρος στις συνομιλίες.

Ο κ. Στράιτερ δεν ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία του ταξιδίου, σημειώνοντας πάντως ότι θα διεξαχθεί «μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα», μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

EURONEWSGREEK

Στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η διατλαντική συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών, με κύριο στόχο την τρομοκρατία, παρά την οργή τους για τις πληροφορίες περί κατασκοπείας των ΗΠΑ κατά συμμάχων χωρών.

Γαλλία και Γερμανία δήλωσαν ότι νέα κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να διέπουν την παρακολούθηση θα πρέπει να συμφωνηθούν με τις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του 2013.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή