Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε διαδηλώσεις στη διάρκεια των παρελάσεων

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 14:38
UPD:14:38
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτηρίζει τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτοφανή (φωτογραφία αρχείου). 

A- A A+

Σφοδρή επίθση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, προσάπτοντάς του πως -σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καλεί σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτηρίζει τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτοφανή, εμπρηστική, και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα και την Ιστορία του ελληνικού λαού.

«Ο κ. Τσίπρας, αφού κατάλαβε ότι παρά τις συνεχείς "επαναστατικές" εκκλήσεις του και τον διχαστικό του λόγο, δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε τους δικούς του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εθνική επέτειο για να "οργανώσει την ανατροπή της κυβέρνησης"», σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα», συνεχίζει, «ότι το 1940 ενώθηκαν όλοι οι Έλληνες -παραμερίζοντας κάθε πολιτική ή άλλη διαφορά- για να αποκρούσουν την επίθεση του φασισμού και να υπερασπιστούν την πατρίδα μας».

Ο κ. Κεδίκογλου εμφανίζεται βέβαιος πως ο ελληνικός λαός «θα απομονώσει όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την εθνική επέτειο και το μήνυμα της» και καλεί όλα τα δημοκρατικά κόμματα να «αποδοκιμάσουν τις ακρότητες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προασπιζόμενα την ίδια τη Δημοκρατία».

«Όμως ας γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του πως για ό,τι επιχειρήσουν να συμβεί στις παρελάσεις, την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι ίδιοι», καταλήγει.

Στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «και στη φετινή επέτειο ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του "όχι", "όχι" στη μνημονιακή πολιτική, "όχι" στα μισσαλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού».

«Πρέπει», σημειώνει, «να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια. Να σταματήσουμε το σχέδιο εκφασισμού και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή