Τις βασικές γραμμές της ατζέντας της δεύτερης θητείας του παρουσίασε ο Μπους

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2004 18:51
UPD:19:00
A- A A+

Τις βασικές γραμμές της ατζέντας κατά τη δεύτερη θητεία του στην προεδρία των ΗΠΑ παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε πως θα καταθέσει έναν προϋπολογισμό ο οποίος μεσα σε πέντε χρόνια θα μειώσει κατά το ήμισυ το έλλειμμα και θα διατηρήσει αυστηρή πειθαρχία σε ό,τι αφορά τις δαπάνες.

Όσον αφορά το Ιράκ, τόνισε πως οι εκλογές του Ιανουαρίου «είναι η αρχή μιας διαδικασίας, και είναι σημαντικό για το αμερικανικό λαό να το καταλάβει».

Ο πρόεδρος Μπους τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά παρά τη συνεχιζόμενη βία. «Είμαι πεπεισμένος ότι οι τρομοκράτες θα αποτύχουν, ότι οι εκλογές θα γίνουν και ότι το Ιράκ θα αποτελέσει μια δημοκρατία που θα αντανακλά τις αξίες και τις παραδόσεις του λαού της», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Κατά την 17η συνέντευξη Τύπου της προεδρίας του, ο κ. Μπους δήλωσε πως σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται με το ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, αναγνωρίζοντας πάντως, ότι οι σχέσεις τους είναι «σύνθετες» λόγω των μεταξύ τους διαφορών σε πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων το Ιράκ, αλλά όχι «περιπεπλεγμένες», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Είναι σημαντικό για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις στις οποίες, αν υπάρχει διαφωνία σε αποφάσεις, αυτή η διαφωνία μπορεί να είναι φιλική και θετική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τζορτζ Μπους, προσθέτοντας ότι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ρώσο ομόλογό του για την εισδοχή της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Τέλος, ο αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε τον υπουργό Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες δέχεται κύμα επιθέσεων από αμερικανούς γερουσιαστές -συμπεριλαμβανομένων και ρεπουμπλικανών- οι οποίοι τον κατηγορούν για αναλγησία (επειδή δεν υπέγραψε προσωπικά τις συλληπητήριες επιστολές προς τις οικογένειες των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ) και ανικανότητα.

«Κάνει πολύ καλή δουλειά», δήλωσε ο πρόεδρος Μπους καλύπτοντας πλήρως τον υπουργό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή