Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004 07:00
A- A A+

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, με χιόνια στα βόρεια ορεινά, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα ενισυχθούν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί έως βόρειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και αργότερα καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί ισχυροί και από το απόγευμα πολύ ισχυροί και στα υπόλοιπα νότιοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς μέτριους και στα ανατολικά ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, είναι πιθανό να σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα βορειοανατολικά θα είναι έντονα, αλλά σταδιακά αναμένεται να εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά προοδευτικά στο Αιγαίο, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή