Υεμένη: Σκότωσαν ανώτατο αξιωματικό της αντικατασκοπείας

Έξω από την οικία του
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 18:27
UPD:18:30
REUTERS/Khaled Abdullah

Δεν έγινε σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ωστόσο και κατά το παρελθόν η κυβέρνηση έχει κατηγορήσει ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα για συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ένοπλοι οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν την Πέμπτη ανώτερο αξιωματικό της αντικατασκοπείας της Υεμένης, τελευταία ενέργεια προστέθηκε σε μία σειρά παρόμοιων επιθέσεων.

Ο συνταγματάρχης Αμπντουλραχμάν Μοχάμεντ Αλ Σάμι εγκατέλειπε την οικία του στην πρωτεύουσα το μεσημέρι, όταν δύο άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του και κατόπιν τράπηκαν σε φυγή, ανακοίνωσε στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο συνταγματάρχης εξέπνευσε αμέσως.

Δεν έγινε σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ωστόσο και κατά το παρελθόν η κυβέρνηση έχει κατηγορήσει ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα για συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 80 αξιωματικοί σε όλη τη χώρα την τελευταία διετία.

Η δολοφονία σημειώθηκε την επομένη της ανακοίνωσης από τις αρχές της αποτυχίας μιας απόπειρας απόδρασης περίπου 300 μελών της Αλ Κάιντα, τα οποία είχαν στασιάσει σε φυλακές της Σανάα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή