Κρήτη: Δύο περιπτώσεις πειρατείας συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από μηνύσεις δικηγόρων εταιρειών
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 14:40
UPD:14:47
A- A A+

Δύο περιπτώσεις πειρατείας συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 41χρονου και ενός 46χρονου,  οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην πνευματική ιδιοκτησία και στην προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από μηνύσεις από δικηγόρους ανώνυμων εταιρειών παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Οι μηνύσεις αφορούσαν σε δορυφορική πειρατεία των υπηρεσιών που παρείχαν οι εταιρείες, μέσω παράνομης διανομής του τηλεοπτικού σήματός τους σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Στην πρώτη περίπτωση καταγγέλθηκε ότι ο 41χρονος παρείχε μέσω του καταστήματός του τη δυνατότητα παρακολούθησης συνδρομητικών καναλιών σε μεγάλο αριθμό χρηστών, χωρίς καταβολή συνδρομής στην πάροχο εταιρεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με την καταγγελία, χρήστες του Ίντερνετ λειτουργώντας σαν ομάδα και χρησιμοποιώντας διακομιστές και παράνομα τροποποιημένους αποκωδικοποιητές, διαμοίραζαν παράνομα ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης των υπηρεσιών της καταγγέλλουσας εταιρείας σε άλλους χρήστες. Ένας από τους κατόχους των ηλεκτρονικών ιχνών που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας είναι ο 46χρονος.

Το προανακριτικό υλικό που σχηματίστηκε σε βάρος των εμπλεκομένων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή