Συρία: Στο σκοτάδι η Δαμασκός έπειτα από επίθεση ανταρτών σε αγωγό φυσικού αερίου

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 23:39
UPD:23:42
REUTERS/Ahmad Alshmi

Κάτοικος της Δαμασκού είπε ότι μπορούσε να δει μια «μεγάλη λάμψη φωτιάς» κοντά στο αεροδρόμιο και ότι άκουγε σφοδρά πυρά από βαριά πολυβόλα.

A- A A+

Μεγάλο τμήμα της Συρίας συμπεριλαμβανομένης και της Δαμασκού, έχει βυθιστεί στο σκοτάδι έπειτα από ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε ομάδα ανταρτών σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου ο οποίος τροφοδοτούσε έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Ξαφνικά όλη η πόλη έμεινε στο σκοτάδι», δήλωσε μια κάτοικος που ζει στο κέντρο της Δαμασκού και ζήτησε να μην κατονομαστεί. Είπε ότι μπορούσε να δει μια «μεγάλη λάμψη φωτιάς» κοντά στο αεροδρόμιο και ότι άκουγε σφοδρά πυρά από βαριά πολυβόλα.

EURONEWSGREEK

Ο υπουργός Ηλεκτρικής ενέργειας, Εμάντ Κχαμίς επιβεβαίωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ότι επρόκειτο για δολιοφθορά και πως συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης.

ASSOCIATEDPRESS

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία και μεταδίδει πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στα μέτωπα του συριακού εμφυλίου πολέμου με βάση στοιχεία που συλλέγει κι από τις δύο πλευρές, ανέφερε ότι η έκρηξη αυτή προκλήθηκε από το πυροβολικό των ανταρτών, που έπληξε έναν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου στην πόλη Γκασούλα κοντά στο αεροδρόμιο. Δεν είναι ωστόσο απόλυτα σαφές γιατί διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή