NBA: Αλλαγή στη σειρά των τελικών

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 23:09
UPD:23:18
EPA/TANNEN MAURY

Αντί του συστήματος 2-3-2, που ίσχυε τα τελευταία 28 χρόνια, επελέγη το 2-2-1-1-1, με επιπλέον ρεπό μεταξύ του 6ου και 7ου τελικού.

A- A A+

Άλλαξε η σειρά διεξαγωγής στους τελικούς του NBA, με ισχύ της απόφασης από τη φετινή περίοδο μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ιδιοκτήτες των ομάδων του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, αντί του συστήματος 2-3-2, που ίσχυε τα τελευταία 28 χρόνια, επελέγη το 2-2-1-1-1, με επιπλέον ρεπό μεταξύ του 6ου και 7ου τελικού.

Από το 1985 μέχρι σήμερα οι πρώτοι δύο τελικοί διεξάγονταν στην έδρα της ομάδας που είχε το πλεονέκτημα, ενώ οι επόμενοι τρεις στο γήπεδο του αντίπαλου και ακολούθως η σειρά επέστρεφε στην έδρα της πρώτης, εφόσον χρειαζόταν. 

Αυτό σημαίνει ότι η σειρά των τελικών θα είναι όπως στις υπόλοιπες αναμετρήσεις των πλέι οφ του ΝΒΑ (2-2-1-1-1), δηλαδή η ομάδα με πλεονέκτημα θα παίζει στην έδρα της τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Θα ακολουθούν άλλες δύο συναντήσεις στο αντίπαλο γήπεδο και ύστερα τα παιχνίδια θα διεξάγονται εναλλάξ στις έδρες των δύο ομάδων, έως ότου η μία από τις δύο συμπληρώσει τέσσερις νίκες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις