ΟΦΑΕ:Το 60% της αγοράς εξυπηρετείται από παράνομους μεταφορείς

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 17:54
UPD:18:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Η ΟΦΑΕ αναφέρει ότι η κατάσταση στον κλάδο των αυτοκινητιστών γίνεται ολοένα και πιο τραγική, αφού οι παράνομοι μεταφορείς από άλλες χώρες τους αφαιρούν έργο με αποτέλεσμα η συνολική πτώση τα τελευταία χρόνια, να υπερβαίνει το 60% (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ανεξέλεγκτες  διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των παράνομων μεταφορέων στην Ελλάδα καθώς το 60% της αγοράς εξυπηρετείται από παράνομους μεταφορείς, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών  (ΟΦΑΕ).

Η ΟΦΑΕ αναφέρει ότι η κατάσταση στον κλάδο των αυτοκινητιστών γίνεται ολοένα και πιο τραγική, αφού οι παράνομοι μεταφορείς από άλλες χώρες τους αφαιρούν έργο με αποτέλεσμα η συνολική πτώση στο μεταφορικό τους έργο τα τελευταία χρόνια, να υπερβαίνει το 60%.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ΟΦΑΕ η ελληνική οικονομία χάνει από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε ετήσια βάση πάνω από 150 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη απώλεια στο εθνικό εισόδημα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο επιπλέον πλεόνασμα που είχε εφέτος ο ελληνικός τουρισμός σε μία χρονιά ρεκόρ για τη χώρα.

Η Ομοσπονδία ζητάει από την Πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα και να εντατικοποιήσει τους ελέγχους στα χερσαία σύνορα της χώρας (ειδικά σε Προμαχώνα, Ορμένιο, Κήπους, Ευζώνους) και στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή