Ο Μάικ Τάισον παραδέχεται ότι θέλησε να σκοτώσει τον Χόλιφιλντ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 15:33
UPD:16:02
EPA/PAUL BUCK
A- A A+

«Ήθελα να τον σκοτώσω»: αυτή η ανατριχιαστική παραδοχή ανήκει στον Μάικ Τάισον και ομολογείται δημόσια 16 χρόνια μετά το περίφημο δάγκωμα στον Εβάντερ Χόλιφιλντ, στον αγώνα για τον τίτλο βαρέων βαρών της WBA, τον Ιούνιο του 1997 στην «MGM Grand Arena» του Λας Βέγκας.

Σε ένα απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του («Undisputed Truth: My Autobiography»), που θα κυκλοφορήσει τις προσεχείς ημέρες από τη «Sydney's Daily Telegraph», ο Τάισον ομολογεί ότι η βούλησή του εκείνη τη στιγμή πήγε πολύ πέρα από την επίθεση που κόστισε στον τότε παγκόσμιο πρωταθλητή Χόλιφιλντ την απώλεια μέρους του αυτιού του.

«Ήθελα να τον σκοτώσω. Όποιος ήταν παρών στο ρινγκ θα μπορούσε να δει την τυφλή οργή μου. Ήμουν έξαλλος, ήμουν εκτός ελέγχου σαν ένας απείθαρχος στρατιώτης, γι΄ αυτό τον χτύπησα στο κεφάλι» αφηγείται ο Τάισον, ενθυμούμενος τον αγώνα-ρεβάνς της εκδίκησης, καθώς τον προηγούμενο χρόνο ο Χόλιφιλντ τον είχε εκθρονίσει από την κορυφή του κόσμου.

Μετά το δεύτερο δάγκωμα και τη συνακόλουθη απαγόρευση να συνεχίσει να πυγμαχεί, την οποία αποφάσισε ο διαιτητής Μιλς Λέιν, ο Τάισον ομολογεί ότι έχασε κάθε έλεγχο: «Υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν να με κρατήσουν, ενώ ο Χόλιφιλντ είχε κουλουριαστεί στο πάτωμα, στη γωνία του. Προσπάθησα πολλές φορές να τον φτάσω αλλά πάνω μου είχα 50 άτομα που με σταμάτησαν».

Ο Τάισον υπενθυμίζει, επίσης, την αντίδραση του κοινού στην ενέργειά του: «Κάποιος πέταξε ένα κεφάλι ψαριού! Και το πράγμα συνεχίστηκε με μια επίθεση στους άνδρες ασφαλείας (σεκιούριτι). Τελικά, κάπνισα χόρτο και ήπια λικέρ πριν πάω να κοιμηθώ, ενώ έξω από το γήπεδο υπήρχε ακόμη μια τεράστια φιλονικία».

Τον Αύγουστο, συνεχίζει τη διήγηση στην αυτοβιογραφία του ο πρώην πρωταθλητής βαρέων βαρών, η κατάχρηση αλκοόλ και τα ναρκωτικά τον οδήγησαν στο χείλος του θανάτου. «Θέλω να ζήσω τη ζωή μου εν ειρήνη, δεν θέλω να πεθάνω. Βρέθηκα κοντά στο θάνατο εξαιτίας του αλκοόλ» δήλωσε γι΄ αυτό στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN ο Τάισον.

«Μερικές φορές είμαι κακό παιδί. Έκανα πολλά άσχημα πράγματα στη ζωή. Θέλω όμως να ξεχαστούν, ακριβώς όπως επιζητώ να τα ξεχάσω και ο ίδιος. Πλέον, στόχος μου είναι να αλλάξω και να ζήσω μια ζωή εντελώς διαφορετική», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις