Αυστρία: Δέσμευση των κομμάτων για δημοψήφισμα για την τουρκική ένταξη

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004 19:26
A- A A+

Την υπογραφή ενός «συμφώνου» μεταξύ των αυστριακών κομμάτων, με το οποίο αυτά θα δεσμεύονται για τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος ως προς την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα προτείνουν αύριο στη Βουλή ο καγκελάριος Βόλφγκανγκ Σιούσελ και ο αντικαγκελάριος Χούμπερτ Γκόρμπαχ, αρχηγοί των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού, του Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος των Ελευθέρων, αντίστοιχα.

Η Συνέλευση για την αναθεώρηση του αυστριακού Συντάγματος θα εξετάσει κατά πόσον απαιτείται και νομοθετική δέσμευση για τον καθορισμό διενέργειας δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που έχουν θετική κατάληξη οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-Ε.Ε.

Ο κ. Σιούσελ τόνισε απόψε σε δηλώσεις του πως θα επιθυμούσε την υπογραφή ενός τέτοιου «συμφώνου» των κομμάτων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οπως σημειώνει πάντως ο αυστριακός Τύπος, χαρακτηριστική υπήρξε η αταραξία με την οποία σχολίασε την ανακοίνωση δημοψηφίσματος στην Αυστρία από τον καγκελάριο Σιούσελ, ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας «Θα δούμε ποιος από τους δυο μας θα ζει τότε».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή