Διατήρηση της αναστολής των πλειστηριασμών για τρία χρόνια ζητεί ο Φ. Κουβέλης

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 12:45
UPD:13:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΕΚΠΟΙΖΩ ανέφερε ότι «η πρόταση όσο και η κοινωνική διεκδίκηση της ΕΚΠΟΙΖΩ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών είναι απόλυτα ορθή».

A- A A+

Την ανάγκη τριετούς παράτασης της αναστολής πλειστηριασμών υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Όπως είπε, «η πρόταση όσο και η κοινωνική διεκδίκηση της ΕΚΠΟΙΖΩ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών είναι απόλυτα ορθή». «Ταυτοχρόνως», πρόσθεσε, «είναι και αναγκαία η υιοθέτηση αυτής της πρότασης, με το δεδομένο ότι η κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, χειμάζεται, αδυνατεί να εξυπηρετήσει δάνεια τα οποία έχει συνάψει με τις τράπεζες».

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, πέραν της παράτασης της αναστολής πειστηριασμών, «πρέπει να υπάρξει ένας νέος διακανονισμός προκειμένου να  μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από τους χειμαζόμενους έλληνες πολίτες τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια».

«Σε μια οικονομική πραγματικότητα η οποία είναι δυσβάσταχτη για την μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού είναι στοιχειώδης πράξη προστασίας του πολίτη να διατηρηθεί η αναστολή των πλειστηριασμών τουλάχιστον για άλλα τρία χρόνια και να δοθεί η δυνατότητα από τις τράπεζες να εξυπηρετούν, με νέους διακανονισμούς, τα δάνεια οι έλληνες πολίτες», κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή