Μαγικό δαχτυλίδι σε γυμνά σώματα

Το θεατρικό έργο «Leonardo’s ring» παρουσιάζεται στο Studio Κυψέλης
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 09:45
A- A A+

Το περίφημο δαχτυλίδι, που φέρεται να σχεδίασε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, και ταξιδεύει, για να ενώσει και να χωρίσει ανθρώπους, από χώρα σε χώρα, διαμέσου των αιώνων, περνώντας από τα χέρια του Τσαϊκόφσκι, του Όσκαρ Ουάιλντ, του Ροδόλφο Βαλεντίνο, φτάνει  στις μέρες μας, μέσα από μία απαιτητική παράσταση.

Σε μια από τις πιο ακριβές παραγωγές που έχει παρουσιαστεί σε μικρό θέατρο, το προκλητικό πολυβραβευμένο έργο «Leonardo’s ring» του - βραβευμένου με 4 Tony - Rick Elice παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, από την ομάδα Θεατρίνων Θεατές, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού, στο Studio Κυψέλης, από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Σε μια αέναη κυκλική προσπάθεια

Πολυδιαφημισμένο, με παγκόσμια αναγνώριση, μοντέρνο, απόλυτα γυμνό και αυστηρά ακατάλληλο, το ιδιαίτερο αυτό έργο με τις μεγάλες απαιτήσεις, που προϋποθέτει και διαμορφώνει μία νέα φόρμα παραστασιοποίησης, είναι ένα κείμενο πρωτότυπης γραφής, με βασικό χαρακτηριστικό του ότι οι έξι ηθοποιοί του καλούνται να παίξουν δεκάδες ρόλους, για να ξεδιπλώσουν την ιστορία του θρυλικού δαχτυλιδιού. Συναντήσεις ανθρώπων, σε μια αέναη κυκλική προσπάθεια να επικοινωνήσουν.

Έρωτες που σβήνουν, σχέσεις που αρχίζουν, φιλίες που ολοκληρώνονται και ο έρωτας, όπως τον αντιλαμβάνεται ο συγγραφέας: αιώνιος, αισιόδοξος, ζωοφόρος. Ιστορίες που ενώνονται κινηματογραφικά η μία με την άλλη και σηματοδοτούν την ελπίδα στην προσπάθεια για επικοινωνία. Τι ιδιαίτερο έχουν αυτοί που αποκτούν το δαχτυλίδι και πώς αυτό τους βοηθά στη ζωή τους;

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Κώστας Βούλγαρης, επεξεργασία - απόδοση κειμένου -  σκηνοθεσία - φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός, σκηνικά - κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη, στίχοι - μουσική επιλογή: Μαριάννα Τόλη, η οποία ερμηνεύει και το τραγούδι της παράστασης και στο πιάνο τη συνόδεψε ο Γιάννης Φίλιας, κινησιολογία - χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος, 3D animation: Φώτης Σπυρόπουλος, φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Αλμαλής, κινηματογράφηση: Μενέλαος Τζαβέλλας, εκτέλεση κοστουμιών: Φασόλι, βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Σύρρου, γραφιστικά: Goran Mijalcic. Παίζουν: Χρήστος Λιακόπουλος, Κώστας Φραγκολιάς, Στάθης Παναγιωτίδης, Παναγιώτης Κατσίκης, Τιμόθεος Θάνος και Γιάννης Κωσταράς.

Πληροφορίες
Studio Κυψελης: Σπετσοπούλας 9 και Κυψέλης, Κυψέλη - Αθήνα, τηλ.: κρατήσεων: 210 8819571. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη και Σάββατο: 21.00, Παρασκευή: 00.00 (μεταμεσονύχτια). Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος, με ποτό: 15 ευρώ. Κρατήσεις για συλλόγους και ομαδικά εισιτήρια:  213 0401873.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς