Στο Σύνταγμα οι σχολικοί φύλακες

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 13:34
UPD:16:08
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Πορεία σχολικών φυλάκων από την Θεσσαλονίκη προς την πλατεία Συντάγματος. Οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης». Η άφιξή τους στην Αθήνα συνδυάστηκε με πορεία προς το Σύνταγμα, που ξεκίνησε μπροστά από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και ολοκληρώθηκε στη Βουλή.

A- A A+

Στο Σύνταγμα έφθασε η πορεία των «μαραθωνοδρόμων» σχολικών φυλάκων που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.

Λόγω της κινητοποίησης είναι κλειστή η άνοδος της Βασ. Σοφίας έξω από τη Βουλή. Εντός του κοινοβουλίου πέρασε αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας και έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων.

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Οι πεζοπόροι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου με τελικό προορισμό τους την πλατεία Συντάγματος και με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης».

Στα διόδια των Αφιδνών, οι πεζοπόροι συναντήθηκαν με τους σχολικούς φύλακες των Αθηνών και ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Δημήτρης Δινάλης, μέλος του σωματείου των σχολικών φυλάκων Θεσσαλονίκης, με νέα προκήρυξη θα προσληφθούν 3.600 «επόπτες» με 5μηνη σύμβαση, αντί των σχολικών φυλάκων, και με μισθούς που αρχίζουν από 420 στους κάτω των 25 ετών και 480 οι άνω των 25.

Μία γυναίκα που συμμετείχε στη διαδήλωση λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

NAFTEMPORIKIGR

Την κινητοποίηση στηρίζουν η ΑΔΕΔΥ αλλά και η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή