Μουντιάλ 2014: Ο Σκολάρι προκαλεί τους αντιπάλους του

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 12:19
UPD:12:27
REUTERS/KIM HONG-JI

Ο προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας, Λουΐς Φελίπε Σκολάρι.

A- A A+

Ο προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας, Λουΐς Φελίπε Σκολάρι, δεν παύει να διαλαλεί ότι η ομάδα του είναι το φαβορί για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί το επόμενο έτος στη «χώρα του καφέ».

Ο Σκολάρι, ο οποίος οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο θρίαμβο του 2002 στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας/Νότιας Κορέας, προειδοποίησε τους αντιπάλους του και είπε ότι είναι έτοιμος να αναπαράγει τον τρόπο με τον οποίο οι «βερντεόρο» νίκησαν την Ισπανία 3-0 και πρόσθεσαν στην τροπαιοθήκη τους το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, τον περασμένο Ιούνιο.

«Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και δουλεύουμε κατά τον ίδιο τρόπο, θα είναι δύσκολο να ηττηθούμε» δήλωσε ο Σκολάρι στην «TV Globo» και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε την εμπειρία ορισμένων ομάδων, αλλά διαθέτουμε ρυθμό και δυναμισμό που λίγες ομάδες μπορούν να καυχηθούν πως έχουν».

Αυτό συνιστά μια αξιοσημείωτη αλλαγή στον τόνο του Σκολάρι, που μόλις τον Ιούλιο είχε δηλώσει ότι η ομάδα του δεν αξίζει ακόμη τον τίτλο του φαβορί. «Έχουμε μόνο ένα στόχο, να τερματίσουμε πρώτοι. Κανείς δεν ξεκινά για να τελειώσει δεύτερος», τόνισε ο «Φελιπάο» αναθεωρώντας την άποψή του.

Η Βραζιλία είναι σήμερα 11η στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, μια θέση που διαστρεβλώνεται από την έλλειψη επίσημων παιχνιδιών λόγω της άμεσης πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ως διοργανώτρια χώρα.

Παραδόξως, η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Ισπανία και η δευτεραθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, δεν συμπεριλήφθηκαν από τον Σκολάρι μεταξύ των πιθανών διεκδικητών του τίτλου, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2014.

Όταν ο διάσημος τεχνικός κλήθηκε να αναφέρει τον πιο επικίνδυνο για την ομάδα του αντίπαλο, εκείνος απάντησε «η Γερμανία, η Αργεντινή και η Αγγλία, που παίζει πολύ καλά με τον Ρόι Χότζσον. Ύστερα η Ολλανδία, που έχει μεγάλη ποιότητα και η Κολομβία, η οποία έχει μια από τις καλύτερες ομάδες τα τελευταία 40 ή 50 χρόνια».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις