Google: Ασπίδα προστασίας κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 06:13
UPD:08:49
REUTERS/STEPHEN LAM
A- A A+

Προστασία κατά των κυβερνοεπιθέσεων θα παρέχει η εταιρεία Google για τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο ενός νέου πακέτου υπηρεσιών που έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη της «ελεύθερης έκφρασης».

Στη διάρκεια παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, η Google παρουσίασε επίσης μια νέα τεχνολογία, με την ονομασία uProxy, που επιτρέπει στους πολίτες ορισμένων χωρών να παρακάμπτουν τη λογοκρισία από τις κυβερνήσεις ή τα λογισμικά παρακολούθησης και να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

GOOGLE IDEAS

Το λογισμικό θα είναι διαθέσιμο για τα προγράμματα περιήγησης Chrome και Firefox, αλλά όχι για τον Internet Explorer της Microsoft, αρχικά τουλάχιστον.

Η νούμερο ένα μηχανή αναζήτησης στον κόσμο παρουσίασε τις δύο υπηρεσίες αλλά και ένα χάρτη στον οποίο φαίνονται οι κυβερνοεπιθέσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο, σε πραγματικό χρόνο.

Γνωστή για το εταιρικό της σύνθημα «Μην είσαι Κακός», η Google έχει εδραιώσει τη φήμη της για την αντίσταση της στις αρχές σε όλο τον κόσμο, οι οποίες επιδιώκουν τη λογοκρισία των υπηρεσιών της, YouTube και Blogger.

GOOGLE IDEAS

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία «Project Shield», η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα φιλοξενήσει ιστοσελίδες που συχνά δέχονται «επιθέσεις», οι οποίες έχουν πολιτικά κίνητρα.

Όπως διευκρίνισε η Google, οι νέες αυτές υπηρεσίες βρίσκονται ακόμα υπό δοκιμή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς