Εκστρατεία πειθούς από την κυβέρνηση

Ψηλά ανεβάζει η Κουμουνδούρου το θέμα των υποβρυχίων
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 18:53
UPD:21:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μάσκατ (Α) υποδέχεται τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (Δ).  Στο μήνυμα που έστειλε εκ νέου σήμερα από τη Μάλτα ο κ. Σαμαράς, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας».

A- A A+

Αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση τόσο από πλευράς των δανειστών όσο και στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας κυρίως της Ν.Δ..

Στο μεν πρώτο Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών ανέλαβαν από κοινού, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, να στείλουν το μήνυμα της ελληνικής πλευράς ότι νέα μέτρα δεν μπορεί να αντέξει η κοινωνία και μάλιστα χωρίς μια λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους. 

Μήνυμα που έστειλε εκ νέου σήμερα από τη Μάλτα ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας».

Για το δεύτερο, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου θα αναλάβει από την ερχόμενη εβδομάδα εκστρατεία ενημέρωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και για τις συζητήσεις  που θα έχει ο κ. Σαμαράς  σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός συνεχίζει να πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει πολιτική λύση στο πρόβλημα ειδικά από τη στιγμή που και εντός της Ε.Ε. άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες διαφωνίες. Και αυτό θέλει να περάσει στο εσωτερικό της Κ.Ο. της Ν.Δ. προκειμένου να ενισχυθεί η συνοχή της και κατ’ επέκταση η στήριξη του κυβερνητικού έργου και των όποιων αποφάσεων ληφθούν από εδώ καις το εξής με δεδομένη την εκφρασμένη πρόθεση του κ. Σαμαρά η χώρα να τηρήσει στο ακέραιο όσα έχει υπογράψει μέχρι τώρα. 

Η σημερινή σκληρή δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Β. Πολύδωρα ότι η κυβέρνηση με τη φημολογία για οριζόντιων ή κάθετων μέτρων επί της ουσίας κοροϊδεύει την κοινωνία ήρθε ως συνέχεια της δήλωσης του πρώην υπουργού Ευρ. Στυλιανίδη ότι  «τουλάχιστον 55-60 βουλευτές της Ν.Δ είναι κάθετα αντίθετοι με τις λογικές των οριζόντιων μέτρων».

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου επανέρχεται με άτυπη ενημέρωσή της στο θέμα των υποβρυχίων. Συγκεκριμένα, επικαλείται δηλώσεις του τότε εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Γ. Μιχελάκη, πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012, στις οποίες ο νυν υπουργός Εσωτερικών χαρακτήριζε τον κ. Βενιζέλο «βασικό συνήγορο του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των ΤΟR-M1» κάνοντας παράλληλα λόγο για αναθεώρηση πιο επαχθή και από τη σύμβαση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια. Μια δήλωση που -όπως λένε στην Κουμουνδούρου- είναι πανομοιότυπη με τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιδίωξη της Κουμουνδούρου είναι να προκαλέσει ρήγμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. αφού οι βουλευτές της υπό την πίεση των ψηφοφόρων τους που ζητούν μεγαλύτερη και πλέον καθοριστική αντίσταση απέναντι στις προθέσεις και τα σχέδια της τρόικας θα κληθούν να καλύψουν και τον κ. Βενιζέλο.

 Με τα τεχνικά κλιμάκια να επιστρέφουν στα τέλη της εβδομάδος στην Αθήνα, ενώ οι επικεφαλής αναμένονται εντός της πρώτης εβδομάδος του Νοεμβρίου και τη διαπίστωση ότι πληθαίνουν στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού οι λογικές της ρήξης, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής να έχει μία πρώτη πολιτική επαφή με τους ομολόγους του προκειμένου να διαπιστώσει τις προθέσεις του.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή