«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την υποψηφιότητα Τσίπρα στην Κομισιόν

Αντιπαράθεση της Άννας Ασημακοπούλου με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 17:51
UPD:19:31
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υποψηφιότητα του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, για την προεδρία της Κομισιόν, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου.

«Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις υπεκφυγές και ας απαντήσει καθαρά: Με ποιους συμμάχους πορεύεται ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη;  Με τους πολέμιους του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Με τα κατάλοιπα του Σταλινισμού; Με όσους κατηγορούνται για εξτρεμιστικές, βίαιες πράξεις; Επιτέλους, περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρες απαντήσεις» δήλωσε η κ. Ασημακοπούλου.

Σε προηγούμενη δήλωσή της η κ. Ασημακοπούλου είχε πει ότι κόμματα του περιθωρίου, μαρξιστικά, τροτσκιστικά και φανατικά ταγμένα εναντίον του ευρώ και της Ευρωζώνης, βλέπουν σαν γνήσιο εκφραστή τους τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στο θέμα είχε αναφερθεί χθες και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδ. Παπαμιμίκος, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «αγωνιώδη προσπάθεια» του κ. Τσίπρα να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου για την ηγεσία της Κομισιόν, καλώντας μάλιστα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει στους έλληνες πολίτες τα κόμματα που τον στηρίζουν.

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έχει καταλάβει τέτοιος πανικός τη ΝΔ;

Για πανικό από πλευράς της ΝΔ έκανε λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις νέες δηλώσεις της Άννας Ασημακοπούλου:  «Γιατί έχει καταλάβει τέτοιο πανικό τη ΝΔ από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν; Αντιλαμβανόμαστε ότι αισθάνονται μειονεκτικά που η ευρωπαϊκή αριστερά υιοθετεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μία άλλη Ευρώπη κατά της λιτότητας, θέτοντας επικεφαλής αυτής της προσπάθειας τον Αλέξη Τσίπρα, όταν την ίδια στγμή ο κ. Σαμαράς είναι υποταγμένος στην  κ. Μέρκελ και στις νεοφιλελεύεθερες μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη χώρα μας. Καθένας με τις επιλογές του».

Σε παρόμοιο ύφος ήταν και η απάντηση στις αρχικές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», είχε απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν περιμέναμε από τη Ν.Δ. και τον κ. Σαμαρά να αντιληφθούν τη σημασία και το συμβολισμό της επικείμενης υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό πως «αποτελούν τους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι» σε μια περίοδο που η Ε.Ε. αποδομείται από την πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας.

«Να χαίρονται την κα Μέρκελ και τους συμμάχους τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή