Συνεχίζει να απασχολεί τον γερμανικό Τύπο η τετράχρονη Μαρία

«Εμπόριο παιδιών στην Ελλάδα;»
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 13:58
UPD:14:04
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
A- A A+

Την ενασχόλησή του με την υπόθεση της τετράχρονης Μαρίας, η οποία βρέθηκε μακριά από τους βιολογικούς γονείς της στα χέρια οικογένειας Ρομά συνεχίζει τη Δευτέρα ο γερμανικός Τύπος, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Εμπόριο παιδιών στην Ελλάδα;», διερωτάται η Rheinische Post, η οποία σημειώνει: «Τετράχρονη βρέθηκε σε ξένη οικογένεια μετά από υποτιθέμενη υιοθεσία».

Η Hamburger Abendblatt παρατηρεί: «Οι φερόμενοι ως απαγωγείς της Μαρίας οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή. Ο 39χρονος άνδρας και η 40χρονη σύζυγός του έπεσαν σε αντιφάσεις».

H εφημερίδα Bild υπογραμμίζει: «Κινητικότητα στο αίνιγμα της μικρής Μαρίας από τον καταυλισμό των Ρομά. Οι υποτιθέμενοι γονείς οδηγούνται στον ανακριτή».

EURONEWSGREEK
«Αναζητούνται γονείς» είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η οποία σημειώνει: «Η ελληνική αστυνομία βρήκε σε καταυλισμό Ρομά ένα ξανθό, περίπου τεσσάρων ετών κοριτσάκι. Προφανώς το έστελναν να ζητιανεύει. Θύμα απαγωγής; Ένα ζευγάρι που παρουσιάστηκε ως γονείς της μικρής, συνελήφθη. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της βιολογικής οικογένειας του παιδιού».

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα στη συνέχεια «η Μαντλίν ΜακΚάν, γνωστή ως Μάντι, είναι ξανθιά. Η Βρετανή αγνοείται από τον Μάιο του 2007 και ήταν σχεδόν τεσσάρων ετών όταν εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας.

»Και η Μαρία είναι ξανθιά. Και η ίδια είναι πιθανότατα γύρω στα τέσσερα. Ίσως να οφείλεται σε αυτούς τους κατ' αρχήν επιφανειακούς παραλληλισμούς το γεγονός ότι η υπόθεση της μικρής Μαρίας προκάλεσε αμέσως παγκόσμιο ενδιαφέρον. Το περίπου τεσσάρων ετών κοριτσάκι, το οποίο μιλάει σπαστά τη γλώσσα των Ρομά, είχε τραβήξει την προσοχή όταν ζητιάνευε.

»Η εικόνα παιδιών Ρομά που ζητιανεύουν δεν είναι ασυνήθιστη στην Ελλάδα, όχι όμως και ένα ξανθό κορίτσι με γαλάζια μάτια που μοιάζει ελάχιστα στους συνοδούς του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή