Μέσα στις επόμενες 80 ημέρες η απόφαση του ΣΕΓΑΣ για Κεντέρη, Θάνου

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2004 16:03
UPD:16:14
A- A A+

Μέσα στις επόμενες 80 ημέρες θα ληφθεί η απόφαση του ΣΕΓΑΣ για τους πρωταθλητές του Στίβου, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, τώρα αρχίζει η ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης, ενώ σημειώνεται ότι όσοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό έσπευσαν όλο αυτό το διάστημα να χαρακτηρίσουν ενόχους και να επιμετρήσουν ακόμα και ποινές, παραβίασαν δικαιώματα των αθλητών, προκάλεσαν σύγχυση και τελικά δεν συνέβαλαν στην διαμόρφωση κλίματος που διευκολύνει την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης.

Ανλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ έχει ως εξής:

«Κοινοποιήθηκε σήμερα στον ΣΕΓΑΣ από την IAAF επιστολή με την οποία μας γνωρίζει τα ακόλουθα:

1. H ΙΑΑF θεώρησε μη αποδεκτές τις γραπτές εξηγήσεις των αθλητών Κατερίνας Θάνου, Κώστα Κεντέρη και του προπονητή τους Χρήστου Τζέκου.

2. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της, τους θέτει σε προσωρινή διαθεσιμότητα από αγώνες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μέχρι την επίλυση της υπόθεσης τους.

3. Μεταβιβάζει πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς, την υπόθεση ενώπιον της αρμόδιας Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, προκειμένου αυτή να αποφασίσει εάν διαπράχθηκαν παραβιάσεις κανονισμών σε θέματα doping και εάν ναι να επιβάλλει τις προβλεπόμενες ποινές.

4. Η διαδικασία πρέπει να είναι δίκαιη και αμερόληπτη και να διέπεται από τις αρχές των άρθρων 38.8 του κανονισμού της ΙΑΑF. Δηλαδή να διασφαλίσει το δικαίωμα ακρόασης, παρουσίασης αποδεικτικών στοιχείων, προσέλευσης μαρτύρων και εκπροσώπησης από Νομικό Σύμβουλο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω είναι περισσότερο από σαφές ότι τώρα αρχίζει η ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης. Όσοι συνεπώς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό έσπευσαν όλο αυτό το διάστημα να χαρακτηρίσουν ενόχους και να επιμετρήσουν ακόμα και ποινές, παραβίασαν δικαιώματα των αθλητών, προκάλεσαν σύγχυση και τελικά δεν συνέβαλαν στην διαμόρφωση κλίματος που διευκολύνει την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης.

Ο ΣΕΓΑΣ, γνωρίζοντας ότι αυτός τελικά θα κρίνει, απέφυγε επιμελώς όλο αυτό το διάστημα να πάρει δημόσια θέση για την ουσία της υπόθεσης και να απαντήσει σε όσα γράφτηκαν ή ακούστηκαν. Σήμερα, έχοντας πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας του θέματος, όχι μόνο για τον Ελληνικό αθλητισμό, αλλά και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα, δηλώνει ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν μια δίκαιη και αντικειμενική διαδικασία, από Πειθαρχική Επιτροπή με αυξημένο κύρος και αξιοπιστία. Στόχος μας είναι η αναζήτηση της αλήθειας και η έκδοση μιας δίκαιης και τεκμηριωμένης απόφασης.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους να σεβαστούν την πειθαρχική διαδικασία και τα δικαιώματα των υπό κατηγορία αθλητών και προπονητή και να αποφύγουν δηλώσεις ή ενέργειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το έργο της Επιτροπής.

Ο ΣΕΓΑΣ δεσμεύεται ότι θα ενημερώνει πλήρως τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας που θα ακολουθήσει.

Η έναρξη των σχετικών διαδικασιών δρομολογείται από σήμερα και παρ’ ότι μεσολαβεί η εορταστική περίοδος, πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να έχει ολοκληρωθεί το έργο της Πειθαρχικής Επιτροπής νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα των 80 περίπου ημερών, που προβλέπουν οι οδηγίες της IAAF».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις