Χάγη: Σε μικρό μέρος της δίκης του χρειάζεται να είναι παρών ο Κενιάτα

Ώστε να ασκεί και τα προεδρικά του καθήκοντα στην Κένυα
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 19:29
UPD:19:32
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ο πρόεδρος της Κένυας, Οχούρου Κενιάτα, κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε σχέση με τις βιαιότητες οι οποίες ακολούθησαν τις αμφιλεγόμενες εκλογές του 2007 στην Κένυα.

A- A A+

Δεν είναι απαραίτητο να παρευρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του στη Χάγη ο πρόεδρος της Κένυας, Οχούρου Κενιάτα, αποφάνθηκε την Παρασκευή το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο κ. Κενιάτα κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε σχέση με τις βιαιότητες οι οποίες ακολούθησαν τις αμφιλεγόμενες εκλογές του 2007 στην Κένυα.

Απαιτείται να είναι παρών μόνο σε συγκεκριμένα σημεία – κλειδιά της διαδικασίας, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία οι δικαστές του ΔΠΔ.

Ο πρόεδρος της Κένυας είχε προβάλει το επιχείρημα ότι θα πληττόταν σοβαρά η άσκηση των καθηκόντων του σε περίπτωση που έπρεπε να παραμείνει στη Χάγη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αφρικανική Ένωση είχε είχε ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καθυστερήσει τη δίκη του κ. Κενιάτα, η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει τον Νοέμβριο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή