Σύλληψη μέλους διεθνούς σπείρας με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 18:54
UPD:18:59
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο 28χρονος από τη Μαλαισία εντοπίστηκε να επιχειρεί να αγοράσει προϊόντα αξίας 357,60 ευρώ από κατάστημα του αεροδρομίου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Μέλος διεθνούς σπείρας με έδρα τη Μαλαισία, η οποία κατασκευάζει πλαστές πιστωτικές κάρτες για αγορές από καταστήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο 28χρονος από τη Μαλαισία εντοπίστηκε να επιχειρεί να αγοράσει προϊόντα αξίας 357,60 ευρώ από κατάστημα του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εν λόγω οργάνωση εφοδιάζει τα μέλη της με πλαστές κάρτες και αυτά προβαίνουν σε αγορές από καταστήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Στη συνέχεια, μεταφέρουν τα προϊόντα στη Μαλαισία και τα παραδίδουν την οργάνωση, εισπράττοντας αμοιβή.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 πλαστές πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών  και προϊόντα (κινητά, φορτιστές και μπαταρίες ηλεκτρονικών συσκευών) που είχαν αγοραστεί με αυτές.

Ο 28χρονος είχε εισέλθει στην χώρα την ίδια μέρα από την Κωνσταντινούπολη, όπου με τη χρήση των πλαστών καρτών είχε πραγματοποιήσει την αγορά μέρους των κατασχεθέντων προϊόντων. Τα υπόλοιπα προϊόντα είχαν αγορασθεί από την Μπανγκόγκ Ταϊλάνδης, ενώ ο συλληφθείς με τη χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας είχε πραγματοποιήσει κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή