Διαβεβαιώσεις του υπ. Υγείας προς τους φυσικοθεραπευτές

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 17:35
UPD:17:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Φυσικοθεραπευτές από όλη την Ελλάδα διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για πρόβλήματα του κλάδου τους αλλά και για γενικότερα προβλήματα των παροχών υγείας.

A- A A+

Συνάντηση με εκπροσώπους των φυσικοθεραπευτών που πραγματοποιούν σήμερα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία είχαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Αντώνης Μπέζας.

Αφού ενημερώθηκαν από την αντιπροσωπεία για τα αιτήματα του κλάδου, οι κ. Γεωργιάδης και Μπέζας διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπεία ότι θα βρίσκονται σε συνεννόηση τόσο για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2014, όσο και για την υλοποίηση των μέτρων εξορθολογισμού των δαπανών του.

Για τον υπολογισμό του clawback και την κατανομή των ποσών του προϋπολογισμού που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία παρόχου, ενημέρωσαν τους φυσικοθεραπευτές ότι θα ληφθούν υπόψη εκτός από τα αιτούμενα ποσά κάθε κατηγορίας και άλλα στοιχεία, όπως η προκλητή ζήτηση και οι απαιτήσεις του κάθε κλάδου το 2013 σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2012.

Παράλληλα κάλεσαν τους φυσικοθεραπευτές να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντάς τους ότι οι κινητοποιήσεις τους αφενός ταλαιπωρούν του πολίτες και αφετέρου επιβαρύνουν τον Οργανισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή