Ονδούρα: Πυρ εναντίον λεωφορείου, τουλάχιστον 23 νεκροί

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2004 07:51
A- A A+

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν, στην πόλη Σαν Πέδρο Σούλα, στην Ονδούρα, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός λεωφορείου, που ήταν γεμάτο επιβάτες. Οι δράστες της επίθεσης άφησαν στο λεωφορείο ένα μήνυμα με απειλές εναντίον των πολιτικών, που έχουν ταχθεί υπέρ της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Τουλάχιστον τέσσερις άνδρες, που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, υποχρέωσαν τον οδηγό του λεωφορείου να σταματήσει και άρχισαν να πυροβολούν, με αυτόματα όπλα ΑΚ 47 ΚΑΙ Μ 16, τους επιβάτες.

«Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν αμέσως και άλλοι επτά υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. Υπάρχουν ακόμα 10 τραυματισμένοι», δήλωσε ο Γουίλμερ Τόρες, αξιωματικός της αστυνομίας.

Η Αστυνομία, έχει συλλάβει ένα μέλος της συμμορίας, Μάρα Σαλβαρτούσα, στο πλαίσιο των ερευνών για την εγκληματική επίθεση, όπως πρόσθεσε ο Γουίλμερ Τόρες.

Στο μήνυμα που άφησαν πίσω τους οι δράστες, καταφέρονται κυρίως εναντίον του προέδρου της Βουλής της χώρας, Πορφίριο Λόμπο, ο οποίος προτίθεται να είναι υποψήφιος του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος, στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν τον επόμενο χρόνο. Το απειλητικό μήνυμα φέρει την υπογραφή ατόμων, που υποστηρίζουν, πως είναι μέλη της ανταρτικής οργάνωσης Λαϊκό Απελευθερωτικό Κίνημα Σιντσονέρο, η οποία όμως διαλύθηκε πριν από δέκα χρόνια.

Η πόλη Σαν Πέδρο Σούλα βρίσκεται 250 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Τεγκουσιγάλπα. Στην περιοχή δρουν συμμορίες που είναι γνωστές ως «Μάρας».

Ο πρόεδρος της Ονδούρας, Ρικάρντο Μαδούρο, που προσπαθεί να καταπολέμησει το οργανωμένο έγκλημα, ενισχύοντας τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή, χαρακτήρισε την επίθεση «ενέργεια βαρβάρων», που πλήττει «όλους τους πολίτες», ενώ ανακοίνωσε, ότι θα δοθεί αμοιβή 53.000 δολαρίων, σε όποιον δώσει πληροφορίες, ώστε να καταστεί δυνατή η σύλληψη των δραστών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή