Ακροδεξιές τάσεις αποδίδουν στους αποχωρήσαντες κύκλοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 14:43
UPD:16:58
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Στοιχεία που χαρακτηρίζονταν από ακροδεξιές τάσεις και λειτουργούσαν ως «Δούρειοι Ίπποι» στο εσωτερικό του κόμματος είχαν εντοπιστεί εδώ καιρό, δηλώνουν κύκλοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με την αποχώρηση στελεχών, η οποία είχε γνωστοποιηθεί με επιστολή όπου προαναγγελλόταν η ίδρυση νέου κόμματος.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, τα εν λόγω στελέχη ήταν υπό επιτήρηση και το γνώριζαν, όπως γνώριζαν ότι επίκειται η αποπομπή τους.

«Είχαν αρχίσει άλλωστε οι διαγραφές τους από την επιτροπή δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μπροστά στις εξελίξεις προχώρησαν σε δήθεν ηρωική έξοδο» επισημαίνουν οι κύκλοι, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ακροδεξιά στοιχεία και θιασώτες της θεωρίας των δύο άκρων, τα οποία εδώ και καιρό είχαν διαχωρίσει τη θέση τους και είχαν απομονωθεί.

«Ασπάστηκαν θέσεις ακροδεξιές, αντίθετες με τις αρχές του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επικροτώντας ακόμη και εκπροσώπους του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, παρασύροντας και κάποιους συναγωνιστές» αναφέρεται σχετικά.

Στη βιασύνη τους να προλάβουν τις εξελίξεις ανέφεραν στην επιστολή που συνέταξαν και ονόματα που δεν επιθυμούσαν να απομακρυνθούν, όπως του Χρήστου Κόλλια, επισημαίνουν οι κύκλοι.

«Παρέκκλιση από συμφωνηθείσες βασικές θέσεις και στοχεύσεις»

Στην επιστολή, η οποία έφερε τα ονόματα 35 στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γίνεται λόγος για παρέκκλιση από συμφωνηθείσες βασικές θέσεις και στοχεύσεις, για ένα χρόνο αδράνειας και πλήρους έλλειψης κομματικής οργάνωσης και για παλαιοκομματικές αντιλήψεις και νοοτροπίες.

Οι αποχωρήσαντες αναφέρουν ότι η ιδρυτική διακήρυξη και το Συμβόλαιο Τιμής δεν τηρήθηκαν και χαρακτηρίζουν τα περί κινηματικού χαρακτήρα κούφιες εξαγγελίες και φρούδες ελπίδες, ενώ κάνουν λόγο για μεταλλαγή του κινήματος σε αρχηγοκεντρικό και προσωποπαγές κόμμα.

Στην επιστολή παράλληλα επισημαίνεται ότι η κατάταξη γενικά και αόριστα στον αντιμνημονιακό χώρο κατέστησε το κίνημα πολιτικά ανενεργό, με αποτέλεσμα σήμερα να σέρνεται και ψυχορραγεί.

Κλείνοντας, οι αποχωρήσαντες δηλώνουν ότι ξεκινούν τις διεργασίες και τον διάλογο για τη δημιουργία πολιτικού χώρου με στόχο τον ανένδοτο αγώνα για τη σωτηρία της χώρας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή