Αντ. Σαμαράς: Το πραγματικό κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με λαϊκισμούς

Την Αγορά του Καταναλωτή στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 14:23
UPD:16:59
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

A- A A+

Το πραγματικό κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με λαϊκισμούς ή παρακομματικούς μηχανισμούς, αλλά όταν με αξιοπρέπεια ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει φθηνές υπηρεσίες, ανέφερε ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας την Αγορά του Καταναλωτή στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών στου Ρέντη.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το τρίπτυχο «κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει».

Σημείωσε επίσης ότι στόχος είναι «να βοηθάμε τον αδύναμο πολίτη όχι με δανεικά αλλά με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου» αν και αναγνώρισε ότι «πολλές φορές το Δημόσιο δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει».

«Σας διαβεβαιώ όμως ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα» συνέχισε ο Πρωθυπουργός, ζητώντας από τους πολίτες να θυμηθούν ποια ήταν η κατάσταση πριν από 16 μήνες.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην καταπολέμηση της ακρίβειας τονίζοντας πως ήδη έχουν γίνει συγκεκριμένες κινήσεις προ αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ενοποίηση φορέων και το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αγορά θα είναι ανοικτή από τις 8:00 το πρωί ως τις 5:00 το απόγευμα, επτά ημέρες της εβδομάδα, και εκτός από φρούτα και λαχανικά οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν κρέας, ψάρια, αλλά και ψωμί.

Η Αγορά του Καταναλωτή δημιουργήθηκε προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν τρόφιμα και άλλα προϊόντα στη λιανική, αλλά σε τιμές χονδρικής. Προς το παρόν λειτουργούν περίπου τα μισά από τα 12 διαθέσιμα καταστήματα της αγοράς, που έχουν τη δυνατότητα να πωλούν τα προϊόντα τους σε οποιονδήποτε πελάτη, ανεξάρτητα από το αν αυτός είναι επαγγελματίας ή όχι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεναγείται στους χώρους της «Αγοράς του καταναλωτή».

Τα προϊόντα στα καταστήματα αυτά πωλούνται φθηνότερα κατά 40% έως και 50%, λόγω της απευθείας διάθεσης τους από τους παραγωγούς και τους χονδρεμπόρους και διατίθενται σε μικρές συσκευασίες κατάλληλες για νοικοκυριά.

«Με τον Ομπάμα είχα λιγότερους φωτογράφους», σχολίασε ο κ. Σαμαράς στη βόλτα που έκανε στα καταστήματα του Ρέντη όπου δέχθηκε κέρασμα ρακί και κρητική γραβιέρα από παντοπωλείο με κρητικά προϊόντα.

«Για τον ΟΚΑΑ, βασικός στόχος της δημιουργίας της Αγοράς του Καταναλωτή είναι το όφελος του τελικού καταναλωτή. Πιστεύουμε πως τέτοιες ενέργειες, που στηρίζουν έμπρακτα τον πολίτη, είναι απαραίτητες και συμβάλλουν στην ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας», δήλωσε από την πλευρά του με αφορμή τα εγκαίνια ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Π. Σταμπουλίδης.

ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστια η απόσταση που χωρίζει τον Πρωθυπουργό από την πραγματικότητα

Για προσπάθεια «ωραιοποίησης» της «τραγικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά τα εγκαίνια της «Αγοράς του Καταναλωτή» στου Ρέντη.

«Στις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη λαχαναγορά του Ρέντη, καταγράφεται για μια ακόμη φορά η τεράστια απόσταση που τον χωρίζει από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα», παρατήρησε η Κουμουνδούρου για να προσθέσει:

«Τη στιγμή που η φτώχεια και η ανεργία φτάνουν σε πρωτοφανή επίπεδα, η αγορά ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, ενώ τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ο κ. Σαμαράς επαίρεται για τις κυβερνητικές επιτυχίες».

Κριτική και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Σαμαρά ότι δεν υπάρχουν πλέον καταναλωτές τοις μετρητοίς σαν αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση, εκτελώντας τις εντολές της τρόικας, που οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος.

ΚΚΕ: Κυβερνητικά μαθήματα διαχείρισης της φτώχειας

Να απαντήσει στα «κυβερνητικά μαθήματα διαχείρισης της φτώχειας» με οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης κάλεσε το λαό το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Η ‘κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη’, που επικαλείται ο πρωθυπουργός, είναι ο συμβιβασμός του λαού με τη φτώχεια που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική, η παραίτηση από κάθε ελπίδα να αλλάξει η ζωή του και να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, η υποταγή στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για ανάκαμψη της κερδοφορίας του», σχολίασε ο Περισσός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή