RASS: Η πλειοψηφία εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη σύνοδο της Ε.Ε.

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2004 12:56
A- A A+

Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης εγκρίνει τη στάση της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, όπως προκύπτει από τηλεφωνική έρευνα της RASS, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Καθημερινή» από τις 19 έως τις 21 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.408 ατόμων.

Ειδικότερα, το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση έκανε το καλύτερο που μπορούσε για τα συμφέροντα της χώρας και της Κύπρου, έναντι του 37,7% που διαφωνεί. Επίσης, το 61,7% χαρακτηρίζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης "επιτυχημένους" και "μάλλον επιτυχημένους", έναντι του 33% που τους κρίνει αποτυχημένους.

Εξίσου ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κοινή γνώμη και από τους χειρισμούς του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Εξάλλου, σύμφωνα με την έρευνα ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τη Σύνοδο Κορυφής: Το 68% δηλώνει ότι τον ενδιέφεραν "πολύ" ή "αρκετά" οι εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΠΑΣΟΚ κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες, με 34,6%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6,1%, ο ΣΥΝ 3,3% και το ΛΑΟΣ 2,3%.

Στο ερώτημα "ποιός είναι ικανότερος για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων", ο κ. Καραμανλής υπερτερεί με 40,2% έναντι 32,4% του κ. Παπανδρέου.

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή