Παπαδόπουλος: Ετοιμος για διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, χωρίς επιδιαιτησία, και χρονοδιαγράμματα

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2004 13:07
UPD:14:05
A- A A+

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει ηθικό ή νομικό δικαίωμα να επαναφέρει ως έχει το σχέδιο Ανάν σε νέο δημοψήφισμα. Δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις ανά πάσα στιγμή, χωρίς, όμως, επιδιαιτησία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, και χωρίς στενά χρονικά όρια.

«Τα χρονοδιαγράμματα αυτή τη φορά είναι για την Τουρκία και όχι για μας», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., χωρίς πρώτα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Θέλουμε ένα κράτος, μια διζωνική ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, και μία διεθνή προσωπικότητα, και αν αυτές τις αρχές τις δεχθεί η Τουρκία, τότε υπάρχουν προοπτικές λύσης», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Απαραίτητη θεωρεί ο λεγόμενος πρωθυπουργός στα κατεχόμενα Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την επιδιαιτησία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων ΕΘνών.

Ο κ. Ταλάτ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να επανέλθει το «σχέδιο Ανάν 3», και κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να υποβάλει τις θέσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή