Όπλα 11 δισ. δολαρίων πούλησαν οι ΗΠΑ σε Σαουδική Αραβία και ΗΕΑ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 22:26
UPD:22:56
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σκοπεύει να ενημερώσει εντός της εβδομάδας το Κογκρέσο για τις συμβάσεις αυτές. Στη φωτογραφία το Πεντάγωνο.

A- A A+

Όπλα και πυρομαχικά αξίας 10,8 δισ. δολαρίων πούλησαν οι ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σκοπεύει να ενημερώσει εντός της εβδομάδας το Κογκρέσο για τις συμβάσεις αυτές.

Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στο Ριάντ χίλιες βόμβες GBU-39, μεγάλης διατρητικής ικανότητας, και 5.000 άλλα οπλικά συστήματα στα Εμιράτα. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται επίσης και πύραυλοι cruise ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίστηκε.

Τα συστήματα αυτά θα τοποθετηθούν στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-16 που έχουν ήδη αποκτήσει οι δύο χώρες.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο, η πώληση θα συμβάλλει στην εθνική και διεθνή ασφάλεια των ΗΠΑ «επειδή θα ενισχυθεί η ασφάλεια δύο φιλικών" χωρών οι οποίες συνιστούν ταυτοχρόνως και πυλώνες σταθερότητας για την περιοχή του Κόλπου», τονίζει το Πεντάγωνο στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι και οι δύο αυτές χώρες του Κόλπου έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη δυσπιστία τους απέναντι στο Ιράν εκτιμώντας ότι η Τεχεράνη έχει ηγεμονικές φιλοδοξίες για την περιοχή.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή