ΣΥΡΙΖΑ: Καθυστέρηση της καταβολής του «επιδόματος αναδοχής»

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Εργασίας
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 19:30
UPD:19:59
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν, μεταξύ άλλων, τον υπουργό σε τι οφείλεται η καθυστέρηση καταβολής της ενίσχυσης και πότε σκοπεύει το υπουργείο να καταβάλει αναδρομικά τις εν λόγω παροχές στους δικαιούχους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ερώτηση σχετικά με τη μη καταβολή του «επιδόματος αναδοχής» στις οικογένειες που το δικαιούνται υπέβαλαν στον υπουργό Εργασίας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι με το άρθρο 4 του Προεδρικού Διατάγματος 86/09 (ΦΕΚ 114/Α) προβλέπεται παροχή οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των αναγκών των ανηλίκων που φροντίζονται από ανάδοχους γονείς και επισημαίνουν ότι οι οικογένειες αυτές περιμένουν να πάρουν την συγκεκριμένη ενίσχυση (260 ευρώ για υγιή παιδιά, 340 ως 850 για παιδιά με αναπηρίες) από τον Ιούλιο του 2013.  

«Η καθυστέρηση αυτή έχει φέρει σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση τις ανάδοχες οικογένειες που αναγκάζονται να αναμένουν υπομονετικά την «άφιξη» του -μικρού έστω αυτού- βοηθήματος εν σχέσει με την ηθική και οικονομική τους συνεισφορά στο μεγάλωμα των παιδιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών τους για εξατομικευμένη φροντίδα, όπως ειδικές θεραπείες» αναφέρεται στην ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό σε τι οφείλεται η καθυστέρηση καταβολής της ενίσχυσης, πότε σκοπεύει το υπουργείο να καταβάλει αναδρομικά τις εν λόγω παροχές στους δικαιούχους, για ποιο λόγο δεν έχει υπάρξει ως σήμερα μέριμνα για να καταβάλλεται πάγια και συστηματικά η εν λόγω παροχή και ποιες θα είναι ενέργειες για να εξασφαλιστεί αυτό στο εξής.

Την ερώτηση υπογράφουν  οι: Νίκος Βούτσης, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Βαρεμένος, Δημήτρης Γάκης, Ηρώ Διώτη, Ρένα Δούρου, Θεόδωρος Δρίτσας, Μαρία Κανελλοπούλου, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Χαρά Καφαντάρη, Βασίλης Κυριακάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Μαρία Μπόλαρη, Στάθης Παναγούλης, Δημήτρης Στρατούλης, Μαρία Τριανταφύλλου, Δημήτρης Τσουκαλάς.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή