Κουμουτσάκος: Αδύνατη η επικοινωνία με τη Σρι Λάνκα

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2004 09:52
A- A A+

Σε περίπου δύο ώρες αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Πουκέτ το αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών το οποίο θα παραλάβει τους έλληνες τουρίστες οι οποίοι βρέθηκαν στις πληγείσες από το χθεσινό φονικό σεισμό περιοχές και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι γίνεται κανονικά η ροή των ελλήνων τουριστών προς το εν λόγω αεροδρόμιο, όπου, σε συνεργασία με έλληνα διπλωματικό υπάλληλο, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος υποδοχής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεννόηση τόσο με τις κυπριακές όσο και με άλλες κοινοτικές χώρες προκειμένου με την ελληνική πτήση να εξυπηρετηθούν και πολίτες από αυτές τις χώρες.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι μέχρι τώρα η επικοινωνία με τη Σρι Λάνκα είναι αδύνατη, επομένως δεν υπάρχει εικόνα ως προς την κατάσταση των Ελλήνων που ίσως βρίσκονται στην περιοχή, ενώ η αντίστοιχη εικόνα από τις Μαλδίβες καταγράφεται ήρεμη, όπως και από τους Έλληνες που βρίσκονται στη Μαλαισία. Στην Ινδονησία, όπως δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος, στο νησί Τσουνεντάχ το οποίο έχει πληγεί ιδιαίτερα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην πληγείσα περιοχή και αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή