Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ν.Α. Ασία

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2004 10:22
UPD:13:24
A- A A+

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην νοτιοανατολική Ινδία, στις Μαλδίβες, καθώς και στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα Κολόμπο αποστέλλεται με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στην αποστολή, που συνοδεύεται από διπλωμάτη της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, συμμετέχουν έξι Ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) εξειδικευμένες στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους κρίσεων:

· Η Εκκλησία της Ελλάδας με την MKO Αλληλεγγύη η οποία θα μεταφέρει 5 τόνους επισιτιστικής βοήθειας και είδη ρουχισμού.

· Oι Γιατροί της Καρδιάς αποστέλλουν 1 τόνο ιατροφαρμακευτικό υλικό και 2 εξειδικευμένους εθελοντές ιατρούς.

· Οι Γιατροί του Κόσμου αποστέλλουν 4 εξειδικευμένους εθελοντές ιατρούς με τον πλήρη εξοπλισμό τους.

· Η Ευρωπαϊκή Προοπτική αποστέλλει 2 εθελοντές ειδικούς στη διαχείριση κρίσεων και στην αποκατάσταση πληγέντων οικισμών.

· Η Ομάδα Διάσωσης Θεσσαλονίκης αποστέλλει 2 εξειδικευμένα άτομα με πλήρη εξοπλισμό.

· Το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών - Αναδασωτών αποστέλλει 3 ειδικούς έμπειρους στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, 30 σκηνές χωρητικότητας 360 ατόμων, ειδικά εργαλεία για τη στήριξη ετοιμόρροπων κατασκευών, 20 σιδηρολοστούς, 3 κομπρεσέρ βαρέως τύπου και επιδεσμικό υλικό για 1000 άτομα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος συντόνισε την σημερινή αποστολή, ανακοίνωσε επίσης την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών για τη χορήγηση έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας 150.000 ευρώ προς την κυβέρνηση των Μαλδιβών και 150.000 ευρώ προς την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή