Συρία: Αγνοείται συνεργείο του Sky News Arabia

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 10:47
UPD:10:52
REUTERS/SHARIF KARIM

Ο γενικός διευθυντής του Sky News Arabia κάλεσε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να βοηθήσουν να βρεθεί η δημοσιογραφική ομάδα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αγνοείται από την Τρίτη στην περιοχή του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία η τύχη τριμελούς συνεργείου του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Arabia.

Όπως ανακοίνωσε το δίκτυο, πρόκειται για έναν δημοσιογράφο, έναν εικονολήπτη και το σύρο οδηγό τους.

Το Sky News Arabia διευκρινίζει ότι έχασε την επαφή «από το πρωί της Τρίτης» με τον δημοσιογράφο του Ισάκ Μοκτάρ, από τη Μαυριτανία, τον λιβανέζο εικονολήπτη του Σαμίρ Κασάμπ και τον σύρο οδηγό τους, ενώ έκαναν ρεπορτάζ κοντά στο Χαλέπι.

Τα μέλη της ομάδας έκαναν δημοσιογραφική «κάλυψη αντικειμενική, επαγγελματική και αμερόληπτη και η αποστολή τους στη Συρία είναι σε μεγάλο βαθμό επικεντρωμένη στην κάλυψη των ανθρωπιστικών πλευρών της κατάστασης», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Sky News Arabia Ναρτ Μπουράν καλώντας όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να βοηθήσουν να βρεθεί η δημοσιογραφική ομάδα.

«Θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να έρθουμε σε επαφή μαζί τους και να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν ασφαλείς για να συνεχίσουν το ζωτικής σημασίας έργο τους», δήλωσε.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες ότι δύο ακόμη γάλλοι δημοσιογράφοι κρατούνται όμηροι στη Συρία, αυξάνοντας σε τέσσερις τον αριθμό των γάλλων δημοσιογράφων που κρατούνται όμηροι στη Συρία.

Ο Νικολάς Ενίν που εργαζόταν για το περιοδικό Le Point και ο Πιέρ Τορές που έκανε ρεπορτάζ για το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Arte απήχθησαν στις 22 Ιουνίου αλλά η εξαφάνισή τους δεν είχε δημοσιοποιηθεί νωρίτερα.

Δύο ακόμη δημοσιογράφοι, ο βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής Ντιντιέ Φρανσουά και ο φωτογράφος Εντουάρ Ελιάς απήχθησαν στα αρχές Ιουνίου ενώ κατευθύνονταν στο Χαλέπι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή