Επιστροφή Ελλήνων τουριστών από τη Ν.Α. Ασία

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2004 08:44
UPD:08:48

A- A A+

ΕΜΦΑΝΩΣ κουρασμένοι και με το φόβο ζωγραφισμένο ακόμη στα πρόσωπά τους, έφτασαν στις 3.30 τα ξημερώματα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, οι 135 Έλληνες τουρίστες, που κατάφεραν να επιζήσουν από την καταστροφή που προκάλεσε στη Νοτιοανατολική Ασία ο σφοδρότατος σεισμός των 9 Ρίχτερ και τα τσουνάμι που ακολούθησαν. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τους επαναπατρισθέντες υποδέχθηκαν εκ μέρους της κυβερνήσεως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης και ο υφυπουργός Π. Σκανδαλάκης.

Στο μεταξύ, στο αεροδρόμιο του Πουκέτ βρίσκεται ομάδα Ελλήνων με επικεφαλής διπλωματικό υπάλληλο της ελληνικής πρεσβείας στην Ταϋλάνδη, που συντονίζει ακόμη και τώρα το έργο επιστροφής των Ελλήνων τουριστών που επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα, καθώς ορισμένοι από αυτούς έχουν χάσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ακόμη και τα χρήματα που είχαν μαζί τους.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται και οι τουριστικοί πράκτορες, λέγοντας ότι όλοι οι Ελληνες τουρίστες είναι καλά στην υγεία τους. Ήδη με εντολή των αρμοδίων υπουργών βρίσκεται σε ετοιμότητα άλλο ένα αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, προκειμένου να μεταβεί στην περιοχή, όταν κριθεί αναγκαίο, για να παραλάβει και άλλους Έλληνες τουρίστες που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή