«Άνοιξαν» δύο κοντέινερ μετά τον εντοπισμό οπλισμού στη Βούλα

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 14:46
UPD:15:17
REUTERS/EDDIE KEOGH

Τα δύο κοντέινερ, που έφθασαν στο τελωνείο την άνοιξη και έκτοτε δεν τα είχε αναζητήσει κανείς, ελέγχονται από τις αρχές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τόπος προέλευσής τους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ένα παλιό αντιαεροπορικό όπλο και ένα αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ βρέθηκαν σε δύο κοντέινερ στον Πειραιά, που φέρονται να προορίζονταν για τον φυγόδικο επιχειρηματία, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε χθες οπλισμός. 

Πηγές του ΑΜΠΕ ανέφεραν ότι τα κομμάτια του πολεμικού όπλου δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Εκτιμάται πάντως πως κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι λειτουργικό.

Τα δύο κοντέινερ, που έφθασαν στο τελωνείο την άνοιξη και έκτοτε δεν τα είχε αναζητήσει κανείς, ελέγχονται από τις αρχές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τόπος προέλευσής τους. 

Οι έρευνες στα εμπορευματοκιβώτια, αλλά και στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα έγιναν στο πλαίσιο αναζήτησης του οπλισμού της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή έφοδο της αστυνομίας στην οικία της Βούλας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.
  • 13 πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, αλλά εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή
  • 60 μαχαίρια
  • 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser
  • δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser

Πυροβόλο όπλο βρέθηκε και σε άλλη έρευνα της ΕΛΑΣ, σε σπίτι του επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο.

Ο φυγόδικος έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και στο πρόσφατο παρελθόν για παράνομη κατοχή όπλων, ενώ έχει κατηγορηθεί και για οικονομικές ατασθαλίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή