Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης η σορός του ναζί εγκληματία Πρίμπκε

Άγνωστο πού θα μεταφερθεί για να ταφεί
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 13:00
UPD:13:08
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI
A- A A+

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης Πράτικα ντι Μάρε βρίσκεται η σορός του εγκληματία ναζί Έριχ Πρίμπκε, ενώ γίνονται επαφές με τη Γερμανία για ενδεχόμενη μεταφοράς της στη γενέτειρά του.

Η θρησκευτική κηδεία του Έριχ Πρόμπκε κοντά στη Ρώμη διακόπηκε τη Δευτέρα εξαιτίας της παρουσίας νεοναζί.

Ο περιφερειάρχης της Ρώμης, Τζουζέπε Πεκοράρο, ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη διακοπή της τελετής, η οποία κινδύνευε να μετατραπεί σε νεοναζιστική συγκέντρωση, έδωσε την νύκτα εντολή για τη μεταφορά της σορού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

«Ελπίζουμε ότι θα επιλύσουμε το θέμα εντός της ημέρας, Υπάρχουν επαφές με τη Γερμανία ... Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να αποφασίσω ούτε για την αποτέφρωση , ούτε για τον τόπο της ταφής, αλλά καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιλύσουμε το ζήτημα με τον πλέον κατάλληλο τρόπο», δήλωσε ο κ. Πεκοράρο.

EURONEWSGREEK
Η Ιταλία δεν θέλει να κηδέψει το ναζί εγκληματία πολέμου Έρικ Πρίμπκε
EURONEWSGREEK
EURONEWSGREEK

Από τον θάνατο του Πρίμπκε την Παρασκευή, ενός από τους υπευθύνους της σφαγής των Αρδεατικών Σπηλαίων το 1944, σε ηλικία 100 ετών, κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός της σορού του, αφού ούτε η γενέτειρά του, Γερμανία, ούτε η Αργεντινή, όπου έζησε επί δεκαετίες, ούτε η Ιταλία, όπου καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, την δέχονται.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή