Πάνω από 25.000 οι νεκροί στη νοτιοανατολική Ασία

Ο τραγικός απολογισμός ανά χώρα
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2004 09:27

A- A A+

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ τους 25.000 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε τη νοτιοανατολική Ασία. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις χώρες που επλήγησαν, ο τραγικός απολογισμός μέχρι αυτή την ώρα είναι ο εξής:

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ: Οι νεκροί ξεπερνούν τους 12.000 και άλλοι 2.000 θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις αρχές και τους αντάρτες Ταμίλ. Τουλάχιστον 70 από τους νεκρούς είναι ξένοι τουρίστες.

ΙΝΔΙΑ: Οι νεκροί είναι 7.523, από τους οποίους οι 4.500 στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού και 3.000 στα νησιωτικά συμπλέγματα Ανταμάν και Νικομπάρ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India (PTI). Στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ, στον κόλπο της Βεγγάλης εκτιμάται ότι αγνοείται η τύχη άλλων 30.000 ανθρώπων.

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον 4.725 ανθρώπων στο βόρειο τμήμα της νήσου Σουμάτρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Περίπου 3.000 υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή Μπάντα Ατσεχ. Πάντως ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Γιουσούφ Κάλα, εξέφρασε φόβους ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 21.000.

TAΪΛΑΝΔΗ: Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι 990, από τους οποίους οι 700 είναι ξένοι.

ΜΑΛΑΙΣΙΑ: Εξήντα νεκροί και 183 τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία. Αγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων στο νησί Πενάνγκ.

ΒΙΡΜΑΝΙΑ: Τουλάχιστον 56 νεκροί, σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Ρανγκούν, οι οποίες εκφράζουν φόβους για περισσότερους νεκρούς.

ΜΑΛΔΙΒΕΣ: Τουλάχιστον 52 νεκροί και 68 αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις αρχές.

ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ: Σκοτώθηκαν ένας άντρας με τον γιo του, όταν βυθίστηκε τουριστικό πλοιάριο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

ΑΦΡΙΚΗ: Το τσουνάμι έπληξε και τις ανατολικές ακτές της αφρικανικής ηπείρου . Στη Σομαλία συγκεκριμένα, οι αρχές αναφέρουν ότι έχουν σκοτωθεί 40 άνθρωποι και άλλοι 60 θεωρούνται αγνοούμενοι. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τανζανία. Αλλος ένας άνθρωπος πνίγηκε στην Κένυα.

Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή