Φιλιππίνες: Ξεπέρασαν τους 140 οι νεκροί από τον σεισμό

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 10:04
UPD:12:43
REUTERS/ERIK DE CASTRO

Αστυνομικός στέκεται στην άκρη μίας κατεστραμμένης γέφυρας στο Λούν, στη Μποχόλ, μία ημέρα μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τις κεντρικές Φιλιππίνες.

A- A A+

Σε τουλάχιστον 144 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις Φιλιππίνες, όπως δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τα σωστικά συνεργεία θα φθάσουν σήμερα σε πιο απομονωμένες περιοχές των δύο νησιών που επλήγησαν περισσότερο.

Τα θύματα είναι κυρίως κάτοικοι του Μποχόλ, όπου προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καταρρεύσεις κτηρίων. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νησί Σεμπού, γειτονικό του Μποχόλ. Μεταξύ των νεκρών δεν υπάρχει κανένας ξένος τουρίστας.

«Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται σήμερα στην πρόσβαση στις πιο απομονωμένες ζώνες. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αναμφίβολα άνθρωποι παγιδευμένοι εκεί πέρα και πρέπει να τους αναζητήσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

EURONEWSGREEK
EURONEWSGREEK

Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν την περασμένη νύχτα έξω από τα σπίτια τους, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι οι μετασεισμοί μπορεί να προκαλούσαν την κατάρρευση και άλλων κτηρίων.

Ο πρόεδρος Μπενίνιο Ακίνο επισκέφθηκε το Μποχόλ και έδωσε οδηγίες στους αξιωματούχους να εξασφαλίσουν ότι οι τιμές των τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών θα παραμείνουν σταθερές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή