Τυφώνας πλήττει την Ιαπωνία

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 06:21
UPD:06:56
REUTERS/KYODO
A- A A+

Ισχυρός τυφώνας, ο οποίος συνοδευόταν από καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους, έπληξε την μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο την Τετάρτη το πρωί και κατευθύνεται προς τη βορειοανατολική Ιαπωνία, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο τυφώνας Ουίφαπου, ο οποίος είναι ο 26ος της σεζόν, πιθανώς να περάσει κοντά από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα αργότερα μέσα στην ημέρα.

WESTPACWX
Στις 7 π.μ. τοπική ώρα (22.00 GMT) , ο τυφώνας ήταν περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της πόλης Κατσούρα, με τις αρχές να προειδοποιούν για πλημμύρες, κατολισθήσεις και μεγάλα κύματα στην κεντρική, ανατολική και βόρειο - ανατολική Ιαπωνία.

Ο Ουίφα κινείται προς τα βόρεια - ανατολικά με ταχύτητα 65 χιλιομέτρων ανά ώρα και συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 126 χιλιομέτρων την ώρα. Τρία σπίτια παρασύρθηκαν από ένα υπερχειλισμένο ποταμό 100 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο.

Η καταιγίδα προκάλεσε αναταραχή στις μεταφορές σε μεγάλες περιοχές της ανατολικής και βόρειο - ανατολικής Ιαπωνίας, όπου περίπου 500 πτήσεις εσωτερικού ακυρώθηκαν και πολλά δρομολόγια τρένων ανεστάλησαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή