Τα βρίσκουν για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων;

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης το «ράβε ξήλωνε» στο κείμενο
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 21:12
UPD:21:12
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «κόψε – ράψε» στη ρύθμιση θα συνεχιστεί μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης όπου και θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

A- A A+

Όλο και πιο πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο τα κόμματα, έστω και την ύστατη ώρα, να συμφωνήσουν στο θέμα της ρύθμισης για την αναστολή της χρηματοδότησης κομμάτων.

Το πρωί στη Βουλή συναντήθηκαν για το θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης ενώ ο κ. Μιχελάκης είδε, σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς ΔΗΜΑΡ τον Ν. Τσούκαλη, ΑΝΕΛ τον Ν. Μαριά και ΚΚΕ τον Θ. Παφίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συναντήσεις θα επαναληφθούν αύριο και μεθαύριο και το «κόψε – ράψε» στη ρύθμιση θα συνεχιστεί μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης όπου και θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Επί του παρόντος η πλευρά Μιχελάκη κάνει λόγο για «καλό κλίμα», ενώ και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία επιβεβαίωσε το καλό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, στο τρίτο κείμενο το οποίο θα συνθέτει τις απόψεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σημεία-κλειδιά είναι ο αριθμός των βουλευτών που θα απαιτείται για να ληφθεί η απόφαση αναστολής της χρηματοδότησης, η φύση των αδικημάτων (αν για παράδειγμα θα συμπεριληφθεί το αδίκημα της τρομοκρατίας) και το ποσοστό των βουλευτών που θα είναι προφυλακισμένοι προκειμένου να ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση.

Στο μεν πρώτο η πλευρά Μιχελάκη εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις προς την κατεύθυνση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση με αυξημένη πλειοψηφία (181 βουλευτές). Ο δε ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να αποσύρει τις ενστάσεις του για το αδίκημα της τρομοκρατίας προκειμένου το τελευταίο να συμπεριληφθεί στον κατάλογο.          

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή