Εκατοντάδες ξένοι τουρίστες αγνοούμενοι στη Ν.Α. Ασία

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2004 13:56
UPD:13:57
A- A A+

Δύο ημέρες μετά την καταστροφή στη νοτιοανατολική Ασία η τύχη εκατοντάδων ξένων τουριστών αγνοείται στις πληγείσες περιοχές.

Η μεγάλη πλειονότητα των νεκρών στην Ινδία, την Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και τις Μαλδίβες είναι γηγενείς, αλλά εκατοντάδες αλλοδαποί που έκαναν χριστουγεννιάτικες διακοπές έχουν επίσης σκοτωθεί.

Περίπου 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με τις αρχές 200 είναι Ταϊλανδοί, αλλά οι υπόλοιποι είναι ξένοι τουρίστες. Στη Σρι Λάνκα η κυβέρνηση εκφράζει φόβους ότι 200 ξένοι τουρίστες έχουν σκοτωθεί.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητα 112 νεκρών ξένων παραθεριστών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 22 Γάλλοι, 13 Νορβηγοί, 13 Βρετανοί, 11 Ιταλοί, 16 Σουηδοί, 9 Ιάπωνες και 8 Αμερικανοί, ενώ έχουν αναγνωρισθεί νεκροί τουρίστες από την Αυστρία, της Αυστραλία το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Αφρική και την Ταϊβάν.

Συνολικά 167 ξένοι τουρίστες έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι σε ολόκληρη την πληγείσα περιοχή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ξενοδοχεία και πρεσβείες, υπάρχουν εκατοντάδες τουρίστες των οποίων η τύχη αγνοείται.

Στην περιοχή της παραλίας Χάο Λακ, βόρεια του Πουκέτ, συνεργεία διάσωσης αναφέρουν ότι έχουν ανευρεθεί 770 πτώματα Ταϊλανδών και ξένων.

Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή