Την διαβεβαίωση ότι οι ρυθμίσεις για το ψηφιακό τοπίο είναι προσωρινές έδωσε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου παρεμβαίνοντας στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητά νομοσχέδιο για την υγεία.
Ωστόσο υπήρξε αντιπαράθεση με τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση, ο οποίος κατήγγειλε «ανασύνθεση του μνημονιακού ψηφιακού τόξου» και τόνισε ότι «είναι πολύ μεγάλο σκάνδαλο, είναι η καρδιά της διαπλοκής».
«Όντως με ευθύνες πολλών από την αρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης είχαμε ένα προσωρινό καθεστώς. Γιατί η αρχή του τέλους αυτού του καθεστώτος ερμηνεύεται ως παράτασή του;», ρώτησε ο Σ. Κεδίκογλου, επιμένοντας ότι η ρύθμιση που φέρνει δεν ισοδυναμεί με αδειοδότηση των σημερινών παρόχων δικτύου και ως παρόχου προγράμματος.
«Δεν χαρίζεται τίποτα», είπε, απαντώντας στην παρατήρηση του Ν. Βούτση ότι η απόφαση του ΣτΕ το 2010 ζητεί να υπάρχουν εγγυήσεις (όπως η κεφαλαιακή επάρκεια) που δεν περιλαμβάνει η ρύθμιση της κυβέρνησης.
Ο Σ. Κεδίκογλου επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση για τον διορισμό νέας διοίκησης στο ΕΣΡ, που μπλοκαρίσθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνη στην τελευταία συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
«Θα πάμε την διαπλοκή και την πατεντάτη παρανομία άλλη μια δεκαετία», εκτίμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Βούτσης, επισημαίνοντας ότι ο πάροχος προγράμματος θα είναι και πάροχος δικτύου λόγω της συμμετοχής του στην DIGEA.
newsroom naftemporiki.gr