Ανταλλαγή τεχνογνωσίας με Λουξεμβούργο για θέματα ανακύκλωσης

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 13:05
UPD:15:27
EUROKINISSI

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο ανακύκλωσης απορριμμάτων του Λουξεμβούργου που λειτουργεί με την ευθύνη της Αυτοδιοίκησης επισκέφθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

A- A A+

Επίσκεψη στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ανακύκλωσης απορριμμάτων του Λουξεμβούργου που λειτουργεί με την ευθύνη της Αυτοδιοίκησης πραγματοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, μετά από σχετική πρόσκληση του λουξεμβούργιου ομόλογού του.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στα εννέα διαφορετικά σειριακά τμήματα των εγκαταστάσεων SuperDrecksKëscht, όπου ανακυκλώνεται το σύνολο των απορριμμάτων του Λουξεμβούργου, προσδιορίστηκαν τα ιδιαίτερα επιτεύγματα της χώρας που στηρίζονται στη συνεργασία ολόκληρου του πληθυσμού, η οικονομική βιωσιμότητα όλου του προγράμματος που υπερκαλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα και αποφέρει σημαντικά έσοδα στις τοπικές κοινωνίες.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, συμφωνήθηκε να υπάρξει ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στις δύο χώρες, ώστε τόσο οι εθνικοί φορείς, όσο και η τοπική Αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσουν την αντίστοιχη εμπειρία στο Λουξεμβούργο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή