Γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 17:57
UPD:18:01
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Θα γίνει απολογισμός της δράσης των κινητοποιήσεων της προηγούμενης περιόδου και θα συζητηθούν μέτρα για τη στήριξη της πανεργατικής απεργίας της 6ης Νοεμβρίου.

A- A A+

Τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης των προέδρων των Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Η γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Novotel».

Θα γίνει απολογισμός της δράσης των κινητοποιήσεων της προηγούμενης περιόδου και θα συζητηθούν μέτρα για τη στήριξη της πανεργατικής απεργίας της 6ης Νοεμβρίου, καθώς και η προοπτική συνέχισης των κινητοποιήσεων μετά την απεργία.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της ζητεί να επιστρέψουν στα σχολεία τους οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διαθεσιμότητα και να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες και οι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις Επαγγελματικές Σχολές.

«Το υπουργείο Παιδείας με το Ν.4186/13 δημιούργησε 925 θέσεις εκπαιδευτικών και 325 διοικητικών στις δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ). Με το νόμο αυτό όμως, το υπουργείο Παιδείας, έξω από κάθε λογική, προβλέπει μόνο 1250 θέσεις συνολικά, και μάλιστα μόνο 925 εκπαιδευτικές ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από 22/7/2013 είναι 2122» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, οι θέσεις που προβλέπονται από τις δύο υπουργικές Αποφάσεις  κατανομής των 1250 θέσεων δεν καλύπτουν όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε  διαθεσιμότητα και εξαιρούν 11 ειδικότητες.

«Θεωρούμε απαράδεκτο να μη βρίσκεται συνολική και ενιαία λύση για όλους τους 2122 εκπαιδευτικούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Επίσης είναι απαράδεκτο να εξαιρούνται ολόκληρες ειδικότητες ή να προωθούνται ξεχωριστές λύσεις για μέρος των συναδέλφων μας . Αυτό που απαιτούμε είναι συνολική λύση για όλους τους εκπαιδευτικούς» επισημαίνει η ΟΛΜΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή