Ρουσόπουλος: Δεν γνωρίζει το ν/σ για το «βασικό μέτοχο» η Κομισιόν

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2004 18:44
A- A A+

Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σχετικά με την επιστολή που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «βασικό μέτοχο», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιστολή εστάλη στις 17/12/2004, δηλαδή 3 ημέρες πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή των Ελλήνων, στις 20/12.

Επαναλαμβάνει γνωστές θέσεις που αφορούν το άρθρο 14, παράγραφο 9, του Συντάγματος και το νόμο 3021/2002 της κυβερνήσεως Σημίτη.

Δεν λαμβάνει υπόψιν του ο αποστολέας ότι τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Ελλάδα υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του κράτους και άρα συνιστούν δημόσια υπηρεσία (άρθρο 15).

Είναι προφανές ότι ο συντάκτης της επιστολής δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Είναι χαρακτηριστικό, επί παραδείγματι, ότι αναφέρεται σε απαγόρευση για συγγενείς μέχρι 4ου βαθμού, όταν το νέο νομοσχέδιο αναφέρεται σε συγγενείς μέχρι 3ου βαθμού.

Το ερώτημα είναι διπλό προς όλους εκείνους που οψίμως ανησυχούν από αυτήν την αλληλογραφία. Γιατί δεν ανησυχούσαν έως τώρα όταν τα ίδια επιχειρήματα είχαν εκτεθεί από καιρό;

Μήπως διότι είχαν, μέσα από τα κενά της νομοθεσίας της προηγούμενης κυβέρνησης, εξασφαλίσει την προστασία των συμφερόντων τους παραβιάζοντας τις συνταγματικές διατάξεις;

Και δεύτερον: Ζητούν από την κυβέρνηση να παραβιάσει το Σύνταγμα;

Ας μη ματαιοπονούν. Η κυβέρνηση έλαβε όλες εκείνες τις πρόνοιες, ώστε ο νέος νόμος να εφαρμόζει πρωτίστως το ελληνικό Σύνταγμα και να είναι συμβατός με το κοινοτικό κεκτημένο».

Προτεινόμενα για εσάς