Αυστραλία: Mαίνονται οι πυρκαγιές στη Νέα Νότια Ουαλία

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 06:32
UPD:10:28
euronewsGreek

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές στην Νέα Νότια Ουαλία, της Αυστραλίας. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ασυνήθιστα ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά στην πόλη Πόρτ Στίβενς, 200 χλμ βόρεια του Σίδνεϊ.

A- A A+

Φωτιές εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, παρά το γεγονός ότι το πρωτοφανές, για τέτοια εποχή, κύμα καύσωνα που έπληξε τις τελευταίες μέρες την πολιτεία υποχώρησε.

Στο χωριό Μπέλμπροκ, βόρεια της πολιτείας οι αρχές υποχρεώθηκαν να εκκενώνουν ένα σχολείο καθώς απειλήθηκε από τις φλόγες και ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί. Αρκετά σπίτια στο ίδιο χωριό κινδυνεύουν.

Στην περιοχή Νόρθμεντ βόρεια του Σίδνεϊ οι αρχές συνέλαβαν έναν 15χρονο στον οποίο απήγγειλαν κατηγορίες για εμπρησμό.

Οι μεγαλύτερες ζημιές πάντως προκλήθηκαν αργά χθες στο πάρκινγκ του Ολυμπιακού Χωριού του Σίδνεϊ όπου κάηκαν 47 αυτοκίνητα.

Εικάζεται ότι η φωτιά στα ξερά χόρτα του πάρκινγκ, που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, προκλήθηκε από τσιγάρο. Οι αρχές υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τις πισίνες του Ολυμπιακού Σταδίου όπου εκείνη την στιγμή κολυμπούσαν περίπου 1.500 άτομα.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή