Ένθετο προβολής της Ελλάδας στην «USA Today»

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2004 15:41
A- A A+

Ένθετο προβολής της Ελλάδας, δώδεκα σελίδων, δημοσιεύεται στην αμερικανική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας «USA Today».

Επικεντρώνοντας στην επιτυχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, το ένθετο, (στο οποίο δεν έχει ανάμειξη η σύνταξη της εφημερίδας), προβάλλει την Ελλάδα ως ηγέτιδα οικονομική δύναμη των Βαλκανίων, υπογραμμίζοντας την οικονομική της ανάπτυξη, τη βελτίωση των επενδυτικών προοπτικών της και την αναβάθμιση των υποδομών της.

Προβάλλονται επίσης η εκπαιδευτική και πολιτιστική πολιτική της χώρας, οι εξελίξεις στον ενεργειακό χώρο (πετρέλαια,φυσικό αέριο) στον κλάδο τροφίμων (ελληνικά κρασιά, ελαιόλαδο, οργανικές καλλιέργειες) και στον τραπεζικό τομέα καθώς και οι προτεραιότητες του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, που στοχεύει στην αύξηση των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα από 13 εκατ. σήμερα, σε 18 εκατ. την επόμενη τετραετία. Διαφημίζονται, τέλος, δημόσιοι οργανισμοί, τράπεζες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Σε δηλώσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω ένθετο, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, εκφράζει την πεποίθηση ότι το 2005 θα αποτελέσει έτος ανταγωνιστικότητας και «επανάστασης ποιότητας» για την Ελλάδα στη παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών που θα προσδώσουν μια νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία. «Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα περισσότερο ανταγωνιστική, να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να αναπτύξουμε την ελληνική περιφέρεια», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός.

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV